Ca si complexitate eu o consider medie, in sensul ca maxim juma de ora dureaza prepararea si 30-40 minute statul la cuptor.
Deci ar fi cam asa:
Ingrediente:
- 10 oua
- 2 cani de zahar
- 2 cani de faina
- 10 linguri de ulei
- 1 lamaie (coaja pentru aroma, zeama pentru stins praful de copt)
- 1/2 lingurita praf de copt (eu pun un pliculet)
- cacao - dupa dorinta (sa zicem ~2linguri)
Mod de prepare:
Se separa galbenusul de albus.
Albusul se bate spuma. Se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare pana se face crema (sa fie zaharul topit - se poate pune zahar pudra ca sa se topeasca cat mai repede). Se adauga galbenusul frecat separat cu uleiul si coaja de lamaie (se amesteca rasturnat). Se pune o cana de faina in ploaie si praful de copt stins (se amesteca tot rasturnat). Se da putin deoparte din compozitie pentru a se amesteca cu cacao. Se adauga si cealalta cana de faina. Se pune in 2 tavi iar deasupra de pune compozitia de cacao (se amesteca cu furculita prin tava).
Note:
- Dimensiunea oulalor nu o cunosc asa ca daca vi se par prea mici ouale puteti pune si 11.
- Cana ar trebui sa fie de 250g - eu folosesc o cana potrivita sa zicem.
- Pentru cei care nu stiu cum se stinge praful de copt: se pune praful intr-un castronel, se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa faca reactie. Stiu ca se mai poate stinge si cu otet dar nu agreez aceasta metoda (mai ales la prajituri :-D).
- In cazul in care nu uit eu mai adaug si o idee de sare si un pic de aroma de vanilie.
- Tavile le ung cu un pic de ulei si presar un pic de faina ca sa nu se prinda checul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu